top of page

For mye?


Det var tungt å komme igang med treningen, men du klarte det. Nå har du trent siden august i fjord og sommeren er rett rundt hjørne. Da skal du til syden, du skal på festival og det som er helt sikkert, det er baris for mannfolka og bikini for damene. Så da hadde det jo vært digg om du bare klare å se bittelitt ekstra bra ut. 


Nå har du trent tre dager i uka i nesten et år. mandag, onsdag og fredag. Så da klarer du jo to økter til. Det er jo perfekt med lørdag og søndag, for da har du jo så god tid! Og du skal jo ikke noe annet på morgenen uansett?!


Ja det er godt å føle seg bra, føle at man ser bra ut og føle seg sterk. Men! til hvilken pris? Joda det er mange mennesker i verden som trener vanvittig mye flere dager i uken. Idrettsutøverene er på trening "8 timer om dagen"


Det som er viktig å huske på er det at de som er helt i verdenstoppen ofte har et støtteapparat rundt seg. 


Det betyr at de har en trener som passer på at de gjør det de skal, de har en lege som passer på at kroppen har det bra, og de har antagelig også en ernæringsfysiolog som passer på at de spiser riktig og nok. Og det er her forskjellen på deg og en toppidrettsutøver ligger. 


Du har mest sansynlig ikke dette støtteapparatet. Så du er selv ansvarlig for at treningen din er tilpasset din kropp med dine utfordringer. Du er selv ansvarlig for at kroppen din har det bra med den belastningen den blir utsatt for, med den maten den får. Og ja, du står selv ansvarlig for at du får i deg den maten kroppen din trenger, i riktig mengde. 


Dette var bare noen av de mest selvsagte tingene. Men har du tenkt på at kroppen trenger 8 timer søvn hver natt? eller at du skal ha i en viss mengde vann hver dag? Samtidig så er det ikke likgyldig hvordan du dekker energibehovet ditt hver dag. Det er stor forskjell på å spise sjokolade tilsvarende 2000 kcal, og det å få i seg gode kilder til protein, fett og karbohydrater.

12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page