top of page

Jeg har lyst å begynne å trene, men det er så vanskelig!

Det er lenge siden du har trent, kanskje har du aldri trent før?

Noen har brukt mye tid forran pc’en, noen spilte et instrument. Det er mange grunner til at man ikke var “aktiv” når man var yngre. Nå er du voksen og kjenner på at du burde vært i bedre form, men du aner ikke hvor du skal begynne. Man skal jo trene på treningssenter, gå fjellturer, spise sunt, trene med strikk hjemme. løpe seg turer. sykle. ikke drikke brus, prestere på jobb, sove nok. Ikke spise godteri, ikkr få i seg for mange kcal, passe på å få i seg nok proteiner, hvordan var det med fett igje? og det går bra med alkohol så lenge det er tørr hvitvin ikke sant?


Heldigvis trenger det ikke å være så vanskelig som du kanskje tror, eller som denne teksten. Det å begynne å trene er faktisk veldig enkelt. Det handler i stor grad om å være mer aktiv enn du er i dag.


Hvis du har en stillesittende jobb, og sitter mye stille på fritiden, vil det være mye hjelp i å bare legge inn en 30min gåtur 2 - 3 ganger i uken. Ikke fordi dette kommer til å gi revolusjonerende resultater, men fordi dette vil hjelpe deg med å skape en rutine. Det er rutinen som vil hjelpe deg på de tunge dagene. Når du bare har lyst å ligge på sofaen og slappe av, når du har hatt en tung dag på jobb, eller du rett og slett ikke orker å stå opp for å trene. Da kommer rutinen inn og hjelper deg med å tenke “bare jeg kommer meg på trening, så er det verste gjort”. Kanskje er det ikke akkurat det du tenker, men at det er noe i de baner er ikke usannsynlig.

Om det er slik at du ønsker å komme i gang med styrketrening, ville jeg absolutt startet med å skaffe meg en prøvetime på et treningssenter. Ikke er det så dumt å booke seg en pt-start time / konsultasjons time/ førstegangs konsultasjon med en Personlig trener heller. Det høres kanskje skummelt ut, men jeg tror nok jeg snakker for alle Personlige trenere, om jeg sier at det eneste vi vil, er at du som kunde skal oppleve mestring, samtidig som du trener på en trygg og sikker måte.

20 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page